Top 5 impacturi de asteroizi pe Pământ

NASA a identificat 16.000 de asteroizi aflați în apropierea Pământului. Să urmărim impactele câtorva dintre asteroizii căzuți și să sperăm că unul ca acestea nu va lovi Pământul foarte curând...

Created By Discovery Networks

1 Craterul Vredefortt

Acest crater uriaș, aflat în Africa de Sud, are un diametru de 118 mile (190 de kilometri), făcându-l cel mai mare impact cunoscut până în prezent. Se estimează că acesta a lovit Pământul acum 2 miliarde de ani.

2 Bazinul Sudbury

Acest impact a avut loc în Ontario, Canada. În urma estimărilor se pare că asteroidul a lovit Pământul acum 1.8 miliarde de ani, creând un crater uriaș cu diametrul de 81 de mile (130 kilometri).

3 Craterul Acraman

Acum aproximativ 580 de milioane de ani, un asteroid a lovit Pământul în Australia de Sud, în locul cunoscut acum sub numele de Lacul Acraman. Zona de impact a acestuia are un diametru de 90 de kilometri.

4 Craterul Woodleigh

Deși acest crater nu este vizibil la suprafață, se estimează că diametrul acestuia variază între 40 și 120 de kilometri. Impactul cu Pământul a avut loc acum aproximativ 364 milioane de ani, în vestul Australiei.

5 Craterul Manicouagan

Acum 215 milioane de ani, în Quebec-ul de astăzi, Canada, un asteroid a lovit Pământul rezultând un crater uriaș, cu un diametru ce acoperă aproape în jur de 100 de kilometri, formând Lacul Manicouagan.

6 Ziua Asteroizilor

Vizitează site-ul oficial pentru a afla mai multe informații: https://asteroidday.org/ #ASTEROIDDAY2018